Mont Brasil

Dan hebben we op onze laatste dag nog de Monte Brasil beklommen. 

Monte Brasil is een uitgedoofde vulkaankrater die ontstaan is door een onderwateruitbarsting.

Op de top, op een hoogte van 205 meter is een fort gevestigd. Op het bord werd aangegeven een wandeling van 7,5km in twee en een half uur. Een wandeling van vijf uur en 7,5km hadden ze er beter van gemaakt.

Als je nu een rechte geasfalteerde weg zou hebben, maar bergje op en bergje af en niks van asfalt te bekennen dat maakt qua tijdsduur toch het grote verschil....

Het is opvallend dat de kanonnen naar land gericht staan op deze berg ! Heel bijzonder en heb helaas niet kunnen ontdekken wat hier de reden van is, dus wel een reden om nog eens terug te gaan om dit te onderzoeken.... 

In de jaren 90 stond er nog tarwe van de boeren op de bergen, die nu prachtig bebost zijn. Het hoogste punt is dus 205 meter en op één van de hoogste punten vindt je de vigia de baleia, een whale lookout. Als we hier aankomen, vindt je van een aantal organisaties werknemers, die met grote verrekijkers de grote oceaan afspeuren op zoek naar wildlife.
Om dan met de boten op de oceaan te communiceren, zodat men de boten de goede kant op kan sturen. Terug beneden komen we langs de kazerne waar militairen vollop in bedrijf zijn.