Etosha, Numatoni

We zien weer ontzettend veel olifanten poep, opgedroogd en vers, liggen maar de mooie jongens zelf houden zich nog goed verstopt.
Bij één van de 10 waterholes die we vandaag gaan doen zien we een mooie zebrakudde, waarbij een mama zebra een jong heeft van net een paar dagen oud. Zo een lief tafereel dat we er even stil van zijn en van het uitzicht genieten.
We rijden onze route verder als peter de auto ineens in zijn achteruit zet... wat zie je ? Een springbokje loopt zo raar zegt hij. We gaan kijken; ze gaat bevallen!
Op het warmste moment van de dag op een open vlakte brengt ze een prachtig kalfje ter wereld. We volgen de volledige geboorte. Springbokjes zijn de op twee na snelste antilopen en kunnen 80 km per uur halen....

We komen aan in Numatoni, maar willen nog een rondje rijden rond de Fischer's pan. En dan zien we verdomd een grote grijze jongen aan de rand van de weg. We schrikken van het grote grijze gevaarte in de bocht. Vervolgens komt er een kudde van 30 olifanten groot en klein de bossen uit en lopen, voor ons langs, over de weg naar een waterhole. We volgen de, mega grote en kleine, grijze konten en hopen stront voor ons op het pad (peet ziet er de lol van in om met zijn autowielen door de grote verse hopen stront te gaan rally rijden, het blijven kinderen he die mannen, en lekker ruiken dat het dan doet in de auto met de ramen open...not) Zo eindigen we in een nieuwe aflevering van een BBC natuurfilm. Een kudde olifanten bij en in een waterhole tijdens één van hun rustmomenten van de dag.